Max Brallier‘in aynı adı taşıyan kitap serisinden uyarlanan animasyon serisi Dünya Üzerindeki Son Çocuklar (The Last Kids on Earth) hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça eğlenceli ve etkileyici bir macera sunuyor.
Max Brallier tarafından yazılan The Last Kids on Earth beş kitaptan oluşuyor olsa da yazar tarafından ek hikayelerle (The Last Kids on Earth: Survival Guide, The Last Kids on Earth: June’s Wild Flight) ile seri genişlemekte. Thunderbird Entertainment‘ın animasyon stüdyosu Atomic Cartoons tarafından Netflix için uyarlanan yapımda her kitap bir sezona denk geliyor. Şuan ilk iki sezon yayınlanmış durumda, Netflix üçüncü bir sezon içinde onayı vermiş.
Dünya Üzerindeki Son Çocuklar (The Last Kids on Earth) 1. Kitap (1. Sezon) İnceleme
İlk sezon bir saatlik (67 dakika) tek bölüm ile karşımıza çıkıyor. Max Brallier‘in yanı sıra Scott D. Peterson‘de (Fineas ve Förb, Milo ve Hep Ters Giden İşleri) yaratıcı kadroda.
Canavarlar ve zombilerle savaşan Jack Sullivan ile tanışıyoruz. Kendisi kıyamette hayatta kalmış ve bir ağaç evde yaşamaktadır. Bizi olayların başlangıca götürüyor Jack ve 42 gündür yaşadıklarını anlatıyor.
Gökyüzünde açılan geçitlerden dünyaya gelen canavar ve zombiler ortalığı iyice karıştırmıştır. Koruyucu ailesi dahil bir çok kişinin kaçtığı kentte Jack tek başına üvey kardeşine ait ağaç evinde yaşamaya başlar. Kısa bir süre sonra yakın arkadaşı Quint ile bağlantı kuran Jack sonrasında ise pek hoşlanmadıkları arkadaşları Dirk ile karşılaşır ve hep beraber ağaç evinde yaşamaya başlarlar. Hee bir de Rover var. Rover köpeğimsi bir canavar, iyilerden. Geriye tek bir görev kalıyor. June del Toro‘yu kurtararak Jack‘in onun kahramanı olması.
Aksiyonun eksik olmadığı seri her ne kadar çocuklar içinmiş gibi tanıtılıyor olsa da biz yetişkinleri de ekran başına bağlayabilecek türden bir animasyon.
Dünya Üzerindeki Son Çocuklar (The Last Kids on Earth) 2. Kitap (2. Sezon) İnceleme
İkinci sezon hakkında bir şeyler söylemeden önce ilk sezon hakkında spoiler sayılabilecek bilgiler içereceğini belirtmeliyim. O yüzden henüz izlemediyseniz ilk sezonu, bir saatlik tek bölüm, izledikten sonra yazıyı okumaya devam etmenizi tavsiye edebilirim.
İkinci sezon tek bölüm yerine 22-23 dakikalık 10 bölümden oluşuyor. Artık ekibimiz dört kişi. Jack, Quint, Dirk ve June. Pardon beş kişi, bir de Rover var. İlk sezonun sonunda bizimkileri izleyen gizemli bir canavar görmüştük. İşte bu sezon o canavar ve daha fazlası ile tanışıyoruz. Evet, Rover’ın haricinde bir çok iyi canavar ile tanışıyoruz, nereden ve ne için geldiklerini öğreniyoruz. Üstelik ağaç ev sakinleri arasındaki sorunlara ve geçmişlerine göz atıyoruz. Tabi kötüler olmazsa olmaz. Haliyle Jack ve ekibi için yeni görevler söz konusu.
Yapım genel izleyici kitlesine, özellikle de çocuklara, yönelik hazırlandığından, gerçek ölüm, kan, savaş ve benzeri sahneler bulunmuyor. Evet, ekip maceradan maceraya, tehlikeden tehlikeye atlıyor ama zombiler bile ölümcül değil. Hatta bir tanesi ile arkadaş bile oluyorlar. Tabii böyle söyleyince bir eksi gibi görünüyor ama asla değil. Oldukça heyecanlı, komik ve eğlenceli bir yapım izliyoruz. İzlerken aklıma sürekli Dreamworks‘ün Kipo ve Mucize Yaratıklar Çağı ve Daybreak dizileri geldi. Gerçi Daybreak iptal oldu ancak Kipo’yu da severek izlemiştim. Onunda yazısını hazırlayayım bari. Eğer bu saydığım iki yapımdan birini izlediyseniz ve sevdiyseniz Dünya Üzerindeki Son Çocuklar‘ı da seversiniz. Ya da tam tersi de söz konusu olabilir. Max Brallier‘in kitaplarına gelecek olursak henüz Türkçe çevirisi yok. Eğer çok merak ediyorsanız, bir çok farklı yerde İngilizce halini satışta.
Son olarak seslendirme konusundan da bahsetmek istiyorum. Orijinal İngilizce seslendirme kadrosu Jack (Nick Wolfhard), Dirk (Charles Demers), Quint (Garland Whitt), June (Montse Hernandez) iken Türkçe seslendirme kadrosu ise Jack (Tibet Töre), June (Damla Özüduru), Quint (Fatih Özkul), Dirk (Mert Aydın), Thrull (Tarkan Koç) şeklinde. Ayrıca Rosario Dawson Rezzoch’u ve Mark Hamill Bardle’ı seslendiriyor.
“Dünya Üzerindeki Son Çocuklar (The Last Kids on Earth) İnceleme” üzerine 3 görüş