Better Than Us (Luchshe, chem lyudi) 1. Sezon İnceleme

Better Than Us, Orijinal adı Luchshe, chem lyudi olan, Netflix‘in yayın haklarını satın almasıyla tüm dünyada Better Than Us adıyla yayınlanan Rus yapımı bilim kurgu dizisi.

İlk olarak 2018 Kasım ve Mart 2019 tarihleri arasında iki sezon olarak Rusya’da yayınlanan dizi, Netflix tarafından 16 bölümlük tek sezon olarak yayınlandı. Tarihini kesin olarak bilmediğimiz, tahmini günümüzden 10-20 yıl kadar ilerisi, bir gelecekte geçen Better Than Us‘da uçan arabalardan ziyade insansı hizmet robotlarıyla karşılaşıyoruz. Standart bir hizmet modeli, insansı olmayan, kamu kuruluşlarında vs. çalışan, dışında kişilere yardımcı olmak için sentetik bir vücuda sahip modeller bulunmakta. Ee bunca robot varsa bunları üreten satan niyeti daha fazla para kazanmak olan bir şirket, bilim kurgu serilerinin olmazsa olmazı. Burada devreye Cronos giriyor. Cronos, Rusya’nın en büyük robot üreticisi. Daha çok ürettiği seks robotlarıyla tanınan Cronos, rakiplerine fark atmak için sürekli arayıştadır ve aradıklarını çok kısa bir sürede bulur. Karaborsa’dan aldıkları Çin yapımı bir prototip olan Arisa (Paulina Andreeva). Arisa, gerçekçi görünüşünün yanı sıra onu diğer robotlardan ayıran en önemli özelliği kendi muhakeme yeteneğine sahip olmasıdır. Üstelik Asimov’un üç robot yasasına uymamaktadır. Yani bir robot bir insana zarar veremez, zarar görmesine seyirci kalamaz. Bununla çelişmediği müddetçe insanların emrine uymalıdır. Ve tüm bunlarına karşı olmadığı müddetçe kendi varlığını korumalıdır. Bu kafası karışık robotumuz ise bir şekilde Cronos‘dan kaçmayı başarır. Üstelik arkasında bir ceset bırakarak.

Senin değerini bilemediler Arisa!

Cronos’tan kaçmayı başaran ve yeni başlatılmış olan Arisa, kendisine ufak bir kızı yönetici olarak atar. Adli tıp uzmanı olan Georgy Nikolaevich Safronov‘un (Kirill Käro) kızı Sonya‘yı (Vitaliya Kornienko) yönetici olarak tanıyan Arisa zamanla tüm aileye kendini kabul ettirir.

Biraz Safronovlara değinelim. Georgy Nikolaevich, adli tıp uzamanı ve perişan haldeki sorumsuz bir baba. Kızı Sofya ve oğlu Egor (Eldar Kalimulin) anneleri ve Georgy’nin eski eşi Alla (Olga Lomonosova) ile yaşamaktadırlar ve Alla çocuklarını da alarak Avustralya’ya gitmeye karar verince Georgy’nin aklı başına gelmeye başlar. Yani bir yandan da büyük bir aile dramı var.

Arisa. Dizimizin merkezinde aslında kendisi var. İnsandan daha insan, insansı robotumuz Arisa, güzelliğinin yanı sıra son derece sahiplenici bir yapıya sahip. Çin’de üretilen ve aslında bir prototip (seri üretime geçilmemiş, test ürünü) bir sebepten de seri üretimi yapılmamış. Bu sebep ise Arisa’nın ailesi gördüğü kullanıcılarını korumak amacıyla insanlara zarar verebilmesi. İdeal eş ve anne olarak tasarlanan Arisa, tahmin edebileceğiniz gibi Sofya ve Egor’u (daha çok Sofya) çocukları ve Georgy’yi eşi olarak görmeye ve aileyi bir arada tutmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

Arisa‘yı her yerde arayan Cronos ise ondan vazgeçmez ve sonunda izini bulurlar. Cronos’un CEO’su Victor Pavlovich Toropov (Aleksandr Ustyugov) ve Georgy’nin geçmişi ise olayların ateşini arttırır.

Sanırım spoiler vermeden genel hatlarıyla dizi hakkında bilgiler verebildim. Better Than Us, Netflix‘in en iyi içeriklerinden biri. Eğer değerlendirme krateri olarak göze alıyorsanız IMDB puanı 7,4. Bir sonraki sezon için kapıyı aralık bırakan Better Than Us, umarım devam eder. İzlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. 16 bölümde açıkçası uzun ve açıkçası bir ailenin başına daha neler gelebilir dedirtiyor ancak yine de kendini izletiyor.

Görsel: Netflix

Bir Cevap Yazın

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön